Logo wit op transparante ondergrond

hartforher_header03.jpg

Kleine en grote wonderen

Een onderzoek houden, dat hebben wij dus gewoon nog nooit gedaan. Wel een enquête voor leden, om te achterhalen of de openingstijden beter kunnen, of de ideeënbus. Dat soort dingen. Maar een onderzoek. Dat is gek genoeg nog nooit eerder bij ons opgekomen. En dat terwijl we al zoveel wonderen hebben zien gebeuren in de vestigingen. Door een beetje bewegen zien we vrouwen weer stralen, van hun pijntjes afraken, meer zelfvertrouwen krijgen, sterker worden. En dan de echte wonderen: in mijn eigen vestiging destijds, een vrouw waar ik veel bewondering voor had. Soms was ze er met haar bijdetijdse gezellige klets en altijd serieus aan het werk tussen al het jongere grut, elke dag. Inmiddels was ze 68 jaar oud en daar kwam de diagnose: borstkanker. Wat denk je?

Ze liep er fluitend doorheen. Ze genas volledig en snel. Haar artsen waren onder de indruk. Ze vroegen haar ‘welke levensstijl heeft u mevrouw?’ en dan vertelde ze trots: ‘ik sport bij hart for her’. Dit verhaal heeft ze ons wel 100 keer verteld. Nog een jaar later, na vele kopjes thee en vele work-outs bij ons, kwam weer een vernietigend bericht. Leverkanker dit keer. Levensverwachting nog hooguit 6 maanden. Kapot waren we ervan. De hele vestiging leefde mee. 7 maanden later was ze er nog steeds, 14 maanden later ook. Wederom prezen de artsen haar voor haar levensstijl en wat was ze trots en wij ook!!  Uiteindelijk, bijna 2 jaar na de diagnose is ze overleden. Een groot gemis, maar de dankbaarheid voor wat we samen allemaal gedaan hebben was en is nog steeds groot. Op de crematie waren ontzettend veel leden en haar dochter dankte onze vestiging nog specifiek voor de steun die ze daar tot op het laatst van heeft gehad. Zelfs toen ze al niet meer kon sporten, kwam ze nog steeds voor een kopje thee en een klets. Nog vaak denk ik aan haar, met een brok in mijn keel, dankbaar voor dat grote wonder.

 Dus, nu tijd om dergelijke grote maar ook de kleine wondertjes eens op papier te gaan zetten. Om het overzichtelijk te houden beginnen we met een onderzoek van 5 weken. Wat gebeurt er eigenlijk in het vrouwenlijf, welke veranderingen zijn meetbaar (we hebben gekozen voor gewicht, spiermassa & vetmassa), maar er zijn ook veranderingen die niet zo goed meetbaar zijn, zoals: zelfvertrouwen en eigenwaarde. We zien het toenemen ervan vaak gebeuren en dus gaan we een poging wagen dit te meten. 5 weken is best kort, maar wij zijn ervan overtuigd dat de metingen ons al dingen kunnen gaan vertellen. Wij zijn ontzettend benieuwd en wensen alle deelneemsters ontzettend veel plezier. En dank jullie wel voor het vertrouwen in ons. Dat wordt zeer gewaardeerd. We zijn ontzettend dankbaar dat jullie ons willen helpen met onze missie: ‘samen maken we de wereld een miljoen vrouwen sterker’. En voor nu: zet ‘m op !! 

een miljoen wonderen